De populairste jongensnamen van 2023, laat je inspireren!

Jullie zijn in blijde verwachting van een zoontje, de zoektocht naar een mooie naam is begonnen! Om jullie daar een handje bij te helpen hebben wij de leukste jongensnamen van dit moment op een rijtje gezet.

Korte en stoere namen voor jongens

De afgelopen jaren was dit al een trend, maar ook dit jaar zijn korte en stoere jongensnamen onwijs populair! Denk bijvoorbeeld aan Noah, Boaz, Moos. Vaak hebben deze namen zelfs maar vier letters. Neem een kijkje bij onze geboortekaartjes.

 

Dubbele namen

Waarschijnlijk heb je ze al een keer voorbij zien komen, namen als: Levi-Jay, Joshua-Jesse, Zion-Noah. Steeds vaker komt het voor dat er wordt gekozen voor een dubbele naam. We zetten er nog een paar voor jullie op een rijtje!

1. Charlie-Shay

2. Liam-Boris

3. Jean-Louis

4. Jamie-Luca

5. Frenky-Dean

 

Unisex namen

Steeds vaker wordt er gekozen voor een unisex naam. Veel voorkomende unisex namen zijn River, Sam, Eden, Jipp, Charley en Fenn.

 

Tips voor het kiezen van de mooiste jongensnaam

Misschien dat jullie ondertussen al een mooie naam tegen zijn gekomen voor jullie zoontje. Graag delen we toch nog even wat tips met jullie. Er zijn namelijk zoveel mogelijkheden, dus waar start je nu eigenlijk mee?

Op internet staan er talloze lijsten met populaire jongensnamen. Bepaal van te voren of je wilt gaan voor een originele, unieke naam of juist een hippe en populaire. Dit maakt het al een stuk makkelijker om wat namen af te strepen. 

Namen als Noah, Sem en James hebben allemaal een mooie betekenis. 

 

Top 10 populairste jongensnamen:

1. Sem 
2. Liam
3. Noah
4. Finn
5. Lucas
6. James
7. Milan
8. Noud
9. Daan
10. Mees